Ticaret Haritası

  1. Anasayfa
  2. »
  3. İhracat
  4. »
  5. Mobilya İhracatı Nasıl Yapılır

Mobilya İhracatı Nasıl Yapılır

admin admin -
104 0
mobilya ihracatı

Mobilya ihracatı nasıl yapılır? En çok hangi ülkelere mobilya ihracatı yapılır? İhracat için gereken belgeler nelerdir? İhracatımı artırmak istiyorum, ne yapmalıyım? Bunları öğrenmek istiyorsanız bu yazımızı okumalısınız.

Mobilya İhracatı Nasıl Yapılır?

Özelde mobilya ihracatı nasıl yapılır sorusunun cevabına geçmeden önce eğer önceden hiç ihracat yapmadıysanız, ihracat nasıl yapılır yazımızı okumanızı tavsiye ederiz. Hangi ürün olursa olsun ihracat yapmadan önce bazı kural ve kaideleri yerine getirmeniz gerekmektedir. İhracat nasıl yapılır yazımızı okuduğunuzu varsayarak mobilya özelinde ne gibi farklılıklar olacağından bahsedelim.

Öncelikle üretim yaptığınız bölgenin ihracatçılar birliğine başvuru yaparak kaydınızı tamamlamanız gerekmektedir. Hangi ihracatçılar birliğine kayıt yapmanız gerektiğini ihracatçılar birlikleri yazımızdan okuyabilirsiniz.

Mobilya İhracatı Yapan Firmalar

Türkiye’de 100’den fazla mobilya ihracatı yapan firma bulunmaktadır. Büro, okul mobilyalarından koltuk takımlarına kadar mobilya alanında farklı ürünleri ihraç eden firmalara bir kaç örnek verecek olursak;
– 2d Desıgn Dekorasyon Limited Şirketi
– Adyton Buro Sistemleri Tasarimi Sanayi Ve Ticaret Ltd Sti
– Aksoy Tekstil Mobilya Dekorasyon Mimarlik Ve Insaat Sanayi Ve Ticaret Ltd Sti – Aksoy
– Akyazı Okul Buro Malzemelerı Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi
– Almeka Ahşap Sanayi Ve Ticaret Ltd Stı
– Altıneller Metal Mobilya Naklıye Sanayi Ve Ticaret Anonım Şirketi
– And Dinlenme Gerecleri Ve Tekstil Sanayi Ve Ticaret Ltd Sti – And
– Asan Hazır Mutfak Celık Kapı Mobilya Insaat Gıda Sanayi Ve Dıs Ticaret Limited Şirketi
– Assa Mobilya Orman Ürünleri Tekstil Insaat Sanayi Ve Ticaret Ltd Sti – Modernist

* Firma adınızın bu listede olmasını ya da olmamasını istiyorsanız info adresimize eposta gönderebilirsiniz.
** Tüm mobilya ihracatçısı firmaların listesini almak istiyorsanız info adresimize talep epostası gönderebilirsiniz.

Mobilya İhracatı Yapılan Ülkeler

Türkiye mobilya üreticileri yakın coğrafya kadar uzak coğrafyaya da halihazırda ihracat yapmaktadırlar. Aynı zamanda mobilya ihracatı yapılan ülkelerin ekonomik verileri de birbirinden önemli farklılıklar göstermektedir. Bu sebeple, mobilya ihracatı yapılan ülkeleri belli bir kategoride toplamak çok doğru olmaz.

Mobilya ihracatı yapılan ülkelerden bir kaç örnek verecek olursak; IRAK’a 2018 yılında 8 milyar dolar değerinde ihracat yaparken, FRANSA’ya 1.2 milyar dolar değerinden mobilya ihracatı yaptık.

Sınır komşumuz GÜRCİSTAN’a 1.1 milyar dolar mobilya ihracatı yaparken LİBYA’ya 6 milyar dolar gibi bir mobilya ihracatı gerçekleştirdik.

Tabi bizim Türkiye olarak az ihracat yapıyor olmamız o ülkenin az ithalat yaptığı anlamına gelmemektedir. Çoğu zaman bizim mobilya üreticilerimizin ilgili ülkede pazara ulaşamamasından kaynaklı yeterli ihracat yapılamaması söz konusu olmaktadır.

Örnek verecek olursa; IRAK mobilya ithalatının ancak %22 gibi küçük bir kısmı Türkiye tarafından gönderilmektedir. Geri kalan yaklaşık %80’lik ithalat payını ÇİN, BAE, İRAN paylaşmaktadır.

Türkiye mobilya ihracatı ve diğer ülkelerin mobilya ithalatı miktarlarıyla detayları konusunda bilgi dokümanı isterseniz info adresimize eposta gönderebilirsiniz.

Mobilya Dünya Piyasasından Önemli Notlar

  • Dünyanın en büyük ithalatçısı/alıcısı olan Amerika’nın bölgesel yakınlığı dolayısıyla öncelikle Kanada’yı ve hem yakınlığı hem de ucuz iş gücü sebebiyle Meksika’yı tercih ettiği görülmektedir. Fakat Çin’in bu piyasada %30 üzerinde yer bulabilmesi Türkiye için girilebilir bir piyasa olduğunu göstermektedir.
  • Almanya ve İtalya’nın Avrupa piyasasını elinde tuttuğu İsveç’in de onların peşinden geldiği görülmektedir. Türkiye Avrupa ülkelerinde kendini gösterse de payının küçük olması vergilendirme şartlarına bağlı değişiyor olabilir. Çin’in baskı kuramadığı Avrupa piyasasında Türkiye’nin yer bulması daha kolay olacaktır.
  • Rusya pazarı incelendiğinde, İtalya’nın  %26.4 gibi büyük bir hakimiyeti olduğu düşünüldüğünde Türkiye’nin bu pazarda çok daha güçlü olması beklenmektedir.

Bu ve benzeri önemli çıkarım ve yorumları görebileceğiniz dosyamızı info adresimize eposta göndererek ya da konu altında yorum yazarak alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Bir cevap yazın