İSTANBUL KALKINMA AJANSI Yenilikçi İstanbul Mali Destek Programı tarafından desteklenen YAY-YÜKA platformunda, Proje Ortağı olarak Teknopark İstanbul A.Ş., İstanbul Anadolu Yakası Organize Sanayi Bölgesi (IAYOSB) ve aşağıdaki üniversitelerin Teknoloji Transfer Ofisleri yer almaktadır:
- SSS
- Marmara Üniversitesi,
- Bahçeşehir Üniversitesi,
- Arel Üniversitesi,
- İstanbul Bilgi Üniversitesi,
- İstanbul Kültür Üniversitesi,
- Kadir Has Üniversitesi,
- Maltepe Üniversitesi,
- İstanbul Medipol Üniversitesi,
- Okan Üniversitesi,
- Özyeğin Üniversitesi,
- Yeditepe Üniversitesi,
- Beykoz Üniversitesi.
YAY-YÜKA PROJE İŞTİRAKÇİLERİ
YAY-YÜKA Proje İştirakçileri, TÜBİTAK, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi (İDERİOSB), Malzeme Test ve İnovasyon Laboratuvarları A.Ş. (MATİL), Türk Elektronik Sanayicileri Derneği (TESİD), İstanbul Tuzla Organize Sanayi Bölgesi (İTOSB), Çelik İhracatçıları Birliği (ÇİB) ve İstanbul Sanayi Odası (İSO) olarak belirlenmiştir.
Bu projede, sanayi işletmelerinin, Ar-Ge, yenilik, kritik teknoloji ve bilgi odaklı üretim faaliyetleri yapmaları hedeflenecektir. Böylece işletmelerin yüksek katma değer sağlayabilmelerini desteklemek amaçlanmaktadır. Ayrıca, doğrudan sanayinin ihtiyaçlarına çözüm üretebilen bir yapıya kavuşabilmelerine yönelik işletme modellerinin geliştirilmesi amaçlanmaktadır.
Proje ortakları bünyesinde yer alan Teknoloji Transfer Ofislerinde görevli İşletme Temsilcileri, gerek Proje Ortağı olan üniversitelerin patentlerini değerlendireceklerdir. Buna ek olarak, tüm diğer üniversitelerin fikri mülkiyet hakkına sahip oldukları yenilikleri de değerlendireceklerdir. Bununla birlikte, işletmenin içinden seçilecek Proje Temsilcileri ile birlikte:
- SSS
- Üniversite-sanayi işbirlikleri ve Ar-Ge sonuçlarının ticarileştirilmesi konularındaki bilgilerini, işletmeler için kullanacaklar
- İşletmelerde yenilik kültürünün kurumsallaşması için Mevcut Durum Analizi gibi çevrimiçi ölçüm araçları kullanılacaklar. Bu sayede, işletmelerin ihtiyaçlarını belirleyecekler
- İşletmelerin yenilik kabiliyetlerinin güçlendirilmesi hedefi koyulacak. Böylece teknik ve yönetim kapasitelerinin iyileştirilmesini sağlayacaklar
- İşletmelerin yenilik açısından iyileştirilebilecek yanlarına yönelik hazırladıkları raporları baz alacak. Ardından işletmeye özgü Ortak Akıl Toplantıları gerçekleştirecek ve işletmelerin onayına sunacaklar
- Yeni teknolojilerin işletmeler tarafından kullanılmasını sağlayacaklar. Ayrıca uygulanma mekanizmalarının yaygınlaştırılmasını da sağlayacaklar.
Bu noktada, projede yer almak isteyen sanayi işletmeleri, aşağıdaki e-posta adresini kullanarak başvurularını iletebilirler.
Marmara Üniversitesi YAY-YÜKA Platformu
Prof. Dr. Ahu Altınkut Uncuoğlu, RTTP, PSM I
Serdar Yakut/Proje Uzmanı
Cep: (numarayı talep ediniz)
Yunus Emre Aktaş/Mali ve İdari Sorumlu
Cep: (numarayı talep ediniz)
Gülizar Sabuncu/Proje Uzmanı
Cep: (numarayı talep ediniz)
Daha detay bilgi alabileceğiniz kaynaklar: